20.7.10

Jävla stockholmare

Jag vill att det ska bli fint väder så man kan åka ut på holmarna. Jag vill ut på havet havet havet, jag vill åka båt, jag vill springa runt på holmar. Även om det innebär att man måste dela dem med de där dryga stockholmarna (eller hur, Maria?).
I fredags när vi kom ut på Vasholmen (en stor holme) låg det två andra familjer där, med massa småungar som sprang runt över hela holmen. Så fort vi kom iland och de fick syn på oss teaterropar en av papporna: "Nämen vafaaan, kommer det fler folk hit?"
Ööh, nej, idiot, ni råkar bara vara på en av de bästa holmarna utanför Grundsund, den vi åker till så gott som varje dag när det är fint väder, som ni inte har nån jävla ensamrätt till.
Men det trodde han, för så fort mamma kom ikapp oss, där vi gick runt och letade efter en plats att ligga på (som inte var så nära dem, även om de lagt sig där vi brukar slå läger) så går han fram till henne och säger, utan att hälsa eller nåt:
"Vi skulle uppskatta om ni inte lägger er precis här vid oss, för som ni ser så var vi här först, och vi skulle gärna vilja vara lite privata."
Men köp en holme då, idiot.
"Jaså det säger du?" sa mamma, som blev så chockad av att han var så otrevlig.
"Ja, det säger jag", sa han och bara gick tillbaka till sina småungar utan att kasta en enda blick till på oss.
Jag hade fanimej velat lägga mig precis intill dem bara för att jävlas.
Men det gjorde vi inte.
Ååh, vad irriterad jag blir på såna människor.
Sen var deras ungar bitchiga mot våra tjejer när de skulle fiska krabbor, jag blev pissed off.


På kvällen fick papporna+flickorna spö av mammorna+pojkarna på brännboll. Men inte med så mycket.
Och sen blev det maffia, maffia, maffia!


På loppisen i Fiskebäckskil i lördags köpte jag tio böcker för femtio kronor. Det var trevligt.

Sen har det bara vart tråkigt väder.
Igår var upplandsväsbyarna (läs: stockholmarna, beviset på att det faktiskt finns trevliga sådana) på middag, och vi småbarn spelade Spekulation och såg på Almost Famous. Sjuuuuukt bra film!
Idag var vi ute på Grötö. Det var fint, lite småmolnigt, och jag fick mig en liten vrak- och fotopromenad. Sen började det regna, så vi åkte in igen.

Inga kommentarer: